Select Page

Probabil o parte din fanii Smart stiu, vechea fabrica Smart se afla in Franta in localitatea Smartville, regiunea Hambach. Ultima amintire frumoasa a fost legata de evenimentul din 2018 si puteti vedea sumarul in video de mai jos.

Vezi excursia noastra in Malta

La acest eveniment am avut parte de un tur al fabricii si am putut vedea etapele de asamblare a Smarturilor ForTwo. Ne-am dorit foarte mult sa facem poze si inregistrari video din interior, insa a fost interzis.

Ei bine, aceasta fabrica a fost vanduta, Smartul nu se mai produce in aceasta clasica locatie si mai jos este un video care arata ce masina se produce in prezent acolo.

“Smartville este un complex de fabrici special construit în Hambach, Franța, înființat în 1994 ca o societate mixtă a Daimler-Benz și a producătorului elvețian de ceasuri Swatch pentru a produce mașina Smart.

În 2020, fabrica era deținută în proporție de 100% de Daimler AG. In acel moment cuprindea atât companiile Mercedes-Benz, cât și Daimler Truck și a fost preluată de INEOS pentru producția INEOS Grenadier 4×4.

Unitatea de producție „Smartville” din Hambach (Franța), cu cei 2.000 de muncitori ai săi, a fost printre cele mai moderne fabrici de producție de automobile. Fusese construită pentru 450 de milioane de euro și a început producția în 1998. Pentru a realiza procese de producție optimizate, fabrica este dispusă în formă de cruce. În fiecare dintre cele patru prelungiri ale sale sunt prevăzute lucrări diferite de asamblare. Centrul, așa-numita piață, servește drept sală de testare pentru vehiculele terminate și pentru operațiunile de refinisare. Centrul este cu mai multe etaje; astfel, toate camerele administrative, IT și vestiare ar putea fi implementate într-un singur loc central.

Aproximativ 1.300 de locuri de muncă ar fi protejate în urma achiziției de către INEOS.”

Fabrica a fost deschisă oficial în 1997 în prezența președintelui Franței din acea perioadă, Jacques Chirac și cancelarul Germaniei din acea perioadă, Helmut Kohl.

Sursa acestei sectiuni despre fabrica Smart: Wikipedia

Vezi ce fel de baterie foloseste Smartul pe benzina

Daca vrei sa contribui cu informatii despre fabrica Smart, te rugam sa ne contactezi sau sa ne scrii in zona de comentarii.