Vreti sa montati sau demontati un ceas Smart Fortwo 450? Aveti o problema cu intarzierea ceasului? Adica, “pierde vremea”?

Montare – Demontare Ceas Smart Fortwo

Oricare din variante incepe cu demontarea micului panou pe care se gaseste butonul de avarii. Dupa incercarea mai multor ustensile se pare ca o racleta simpla de parbriz e foarte buna pentru scoaterea acestui panou si nu zgarie elementele.

Racleta se apasa si se ridica in directia fata pana ce panoul se desprinde din cleme.
Cu o cheie Torx 10 se desfac cele 3 suruburi care tin ceasul fixat in bord.
Pentru a scoate si firele cu mufa, e nevoie de desfacerea celor 2 suruburi de pe laterale care tin toata rama in forma de semicerc, prinsa in bord. Apoi va iesi si mufa si ceasul e indepartat complet.
Lipseste imaginea in care se conecteaza mufa in micul panou cu avarii. E usor si dupa forma mufei veti putea conecta si deconecta usor mufa ceasului. Pana aici aveti toata partea de montare si demontare a ceasului. Nu e nevoie de nici o activare prin Star ca ceasul sa functioneze.

Demontarea corpului ceasului.

Odata demontat ceasul, se scoate cercul principal tragand cu mana direct de el.

Urmatorul cerc, care contine si “geamul” protector, va iesi doar cu folosirea unei surubelnite sau a unei ustensile specile de panouri de plastic fortand maginile.
Cu doua degete trageti usor de acele indicatoare.
Cadranul indicator iese prin tragerea usoara cu ceva ascutit, folosind acele mici orificii.
E momentul in care se vede placa electronica cu motorasul ceasului. Pe laterale are doua cleme care trebuiesc indepartate si se elibereaza placa.
Cele doua butoane din spate sunt cele care fac reglajul ceasului, nu uitati de ele la montaj.
Pe placa se pot vedea mai multe picioruse de conexiune. Trebuie verificat fiecare si va fi greu cu ochiul liber sa vedeti defectul.
Din cauza vibratiilor masinii, in timp aceste picioruse pierd acele lipituri/conexiuni. In imaginea de mai jos se vede cum unul din picioruse abea mai facea contact, de acolo venind si intarzierea ceasului.
Pentru siguranta au fost intarite lipiturile pe fiecare piciorus si apoi remontat ceasul in bord.
In acest caz, ceasul pierdea cam 10 minute la fiecare 24 de ore. Dupa toata operatiunea, la 5 zile distanta nu a mai “pierdut vremea” :).
Aceasta problema este cea mai comuna la un ceas Smart Fortwo 450. In cazul in care aveti completari sau propuneri pe acest caz, va rugam sa ne contactati aici.

Do you have a Smart car? Do you want to get closer to the Smart Community?

Follow us on Social Media!