Select Page

Cutie Secventiala Smart Fortwo

Cutie automata Smart, cutie secventiala Smart… de fapt e vorba despre o cutie manuala robotizata care la Smarturile 450 si 451 contine doua variante: cu sau fara buton/functie de Automat. La Smart 453, exista si cutie manuala in adevaratul sens si contine a 3-a pedala… spaima multor Smartisti.

Modelul acesta de cutie secventiala Smart e mai des intalnit pe variantele de echipare Pure si Pulse. In timp ce sunt soferi care apreciaza mai mult sa schimbe vitezele prin a impinge in fata maneta spre o viteza superioara si a trage in spate pentru o viteza inferioara, sunt si cei care isi doresc varianta automata.

 

Demontare Elemente Din Interior Pentru Modificarea Cutiei Secventiale

E necesar sa se demonteze consola centrala si scaunele, in unele cazuri doar scaunul soferului.

E nevoie de surubelnite si de chei Torx.

Scaunul soferului se impinge in spate si ulterior in fata pentru acces mai usor la suruburile de demontare.

Dupa deconectarea mufei de sub scaun, se elibereaza suficient spatiu prin ridicarea scaunului incat sa se scoata consola centrala.

Se elibereaza tot elementul de contact si schimbator de viteze si se inlocuieste inclusiv contactul, cu grija.

Urmeaza montajul noului element cu conectare la mufe si contactul de cheie vechi, inclus.

Noul element metalic are si acea scobitura cu switch unde va aparea butonul de trecere de pe manual pe automat si invers.

Acesta e un model de Smart Fortwo 451 si montajul rareori este dificil. In cazul Smarturilor Fortwo 450 sunt modele care nu au decupajul de mocheta cu acces in aceasta zona. In acel caz trebuie indepartata toata mocheta din interior.

 

Se remonteaza consola centrala si scaunul soferului, in acest caz.

Dupa ce toata partea mecanica si conexiunile sunt complete, va fi nevoie de Star pentru activarea noii functii de Automat.

Cei care isi doresc sa faca aceasta schimbare si cauta pe cineva in zona Cluj, pot sa contacteze un Smartist priceput aici. Nu am avut ocazia sa filmam toata operatiunea, speram ca la urmatoarele interventii sa reusim acest lucru.

Ai deja un Smart? Vrei sa stii mai multe Despre Smarturi?

Urmareste-ne pe Social Media