Select Page

Cutie Automata Smart | Cutia de viteze a Smarturilor 450 si 451 este una manuala robotizata si functioneaza similar cu o cutie de viteze automata. Aceasta cutie are schimbarile de trepte mai lente, se aude si simte mai apropiat de o cutie manuala si are acel robot care schimba vitezele in locul soferului. Cutia are pozitii de schimbare automata sau secventiala cu plus si minus. In cazul in care se schimba uleiul, nivelul busonul si tipul uleiului este tipic de cutie manuala. Un element esential care o diferentiaza de automata este lipsa P-ului, adica a pozitiei de parcare si astfel in pozitie de stationare se lasa in N, neuru sau in R, masalier.

Imagine cu Smart Fortwo W450

Exista si variante speciale de cutie si in Statele Unite se vede un alt tip de cutie, automata, care are si acea pozitie P mai sus amintita.

Imagine cu Smart Fortwo W453

O alta poveste este in cazul Smartului 453 care are o cutie automata cu dublu ambreiaj. Avantajele acesteia cu ca schimba mai fin cu vibratii sau socuri care nu se mai simt ca la un Smart 450, eficienta la consum si demaraj si acea pozitie de parcare. Este o cutie moderna care este mai placuta din toate punctele de vedere, chiar daca la capitolul sportivitate nu se simte o mare diferenta din cauza greutatii modelului 453.

Pentru idei, detalii, completari va rugam sa scrieti un comentariu sau un mail.