Select Page

Distantiere sau flanse pentru Smart Fortwo

Care e diferenta dintre distantiere si flanse? Distantierele, mai groase sau mai subtiri, vin aplicate peste butucul spate, de exemplu, scot roata mai mult in exterior si se folosesc alte prezoane mai lungi care ajung sa prinda in butucul/tamburul masinii.

Flansele vin aplicate la fel peste butuc, insa la randul lor se prind de butuc cu prezoane speciale care se incadreaza in grosimea flansei fara a iesi in exterior. Flansele sunt mai groase si astfel pot ingloba aceste prezoane si mai au 3 gauri suplimentare pentru noile prezoane care vor prinde roata in flansa.

Distantiere flanse Smart Fortwo 450

Ca sa avem un etalon luam jantele cele mai simple din tabla/otel. Ca sa vedeti si celelalte variante de jante pentru acest model, cititi aici.

Imagine cu Smart Fortwo cu Jante din Otel cu Capace

Pe spate ET-ul este -1 iar pe fata ET-ul este de 20.5. Daca doriti sa scoateti in exterior rotile/jantele, pentru stabilitate sau pentru aspect, puteti folosi flanse sau distantiere. Exista in unele cazuri dezavantaje din aceasta cauza si cei care au cazuri concrete sunt rugati sa le descrie in la comentarii sau sa ne contacteze si le publicam noi.

Cele mai intalnite cazuri sunt acelea in care pe Smart 450 se folosesc roti/jante de Smart 451. Cum le observati cel mai usor? Rotile din spate sunt pozitionate mai in interior. Aceasta problema se poate rezolva cu distantiere sau flanse. Ce se poate intampla fara distantiere sau flanse? Stabilitatea masinii in curbe scade si pot aparea “frecari” intre cauciucuri si bratele spate, telescoape. 

Calculand diferenta intre rotile de tabla/otel de 450 si 451 se vede o diferenta de 23mm, distanta cu care rotile spate intra mai mult spre interior. Prin folosirea unor distantiere de 20-25mm problema se rezolva. 

Si rotile fata au diferenta, cu jante de 451 un Smart 450 va avea rotile fata putin iesite in exterior si se observa ceva mai greu.

Distantiere flanse Smart Fortwo 451

In cazul Smartului 451 situatia este similara la aspect sau stabilitate daca se folosesc distantiere sau flanse.

In cazul in care se utilizeaza roti/jante de Smart 450, veti vedea ca e situatia care sare cel mai mult in evidenta pe strazi.

Concluzii 

Daca ar fi cateva sfaturi de ajutor ar fi sa verificati modelul jantelor pe care le aveti si pe cele care doriti sa le puneti, sa vedeti datele tehnice si sa folositi un calculator de roti.

Daca veti lua decizia sa cumparati flanse sau distantiere, alegeti calitatea pentru ca cele cu defecte sau din materiale de calitate indoielnica va pot cauza diverse probleme: batai, trepidatii, stricarea filetelor, ruperea prezoanelor…

Copy link
Powered by Social Snap