Autor: Alexandru
Infiltratii cu apa de ploaie in cabina sau interior la Smart ForTwo
Apa se infiltreaza in cabina in principal prin doua locuri:
- pe la geamurile triunghiulare din spate;
- pe la parbriz.
Geamurile triunghiulare din spate, au o garnitura de etansare din cauciuc EPDM spongios, iar in timp celulele se sparg permitand apei sa se infiltreze.
Rezolvarea problemei in spate e simpla:
- se da geamul triunghiular jos de pe caroserie;
- se curata locul bine;
- se aplica un strat continuu si consistent de silicon sanitar transparent pe garnitura initiala;
- se monteaza la loc geamul si se prinde cu contrarama din plastic pe interior;
- eventualele urme de silicon se sterg atunci, cat e siliconul fluid, cu o carpa uda si bine stoarsa;
- daca operatia se face sub cerul liber la final se izoleaza bine cu banda scotch, lata si transparenta peste noapte – neaparat acesta trebuie indepartata a doua zi pentru ca lasa urme pe vopsea;
- daca masina poate ramane peste noapte intr-un garaj/copertina acest pasul cu banda scotch nu este necesar, ideea e ca pana la intarirea siliconului sa nu se prinda apa;
- este posibil sa fie acele gemulete sa fie matuite si atunci merita sa fie schimbate.
La parbriz e mult mai simplu
Se ridica acel cheder, se curata locul si se aplica silicon santitar transparent pe tot perimetrul. Bineinteles, operatia se face la exteriorul parbrizului.
Tot asa, se izoleaza cu scotch lat transparent care se inlatura a doua zi, iar inainte de izolare se curata cu o carpa bine stoarsa.
Dupa operatiunile astea trebuie evitata spalararea la jet vreo doua saptamani.
Versiune de la Despre Smarturi
Blogul nostru e un blog liber, in care pasionatii Smart pot sa contribuie si sa sprijine comunitatea noastra. Vrem doar sa adaugam ca noi, la operatiuni de genul acesta, am folosit adeziv dedicat pentru parbrize, Kent Screenfix.
Cand am ales adeziv pentru parbrize, ne-am bazat pe faptul ca in teorie ar trebui sa fie mai rezistent la temperaturi joase, temperaturi inalte, ar trebui sa aiba o rezistenta mecanica mai mare si ca a fost testat in industria auto.
Nu stim sigur care solutie este cea mai buna, dar va puteti da cu parerea dupa experientele voastre. Cel mai complicat si important de retinut este ca indepartarea geamurilor sau parbrizelor trebuie facuta cu atentie pentru a evita deteriorari, apoi suprafetele trebuie curatate cat mai bine. Dupa curatare ar fi ideal sa se foloseasca si degresant pentru a inlatura eventuale grasimi ramase pe suprafete. Dupa uscarea suprafetelor, ar trebui aplicat siliconul sau adezivul. Fiecare silicon sau adeziv trebuie sa aiba in fisa tehnica sau descriere pe ambalaj, anumite specificatii si timpul de uscare.