Select Page

“Salut. Smartul meu din 2005, ForTwo CDI, arata ca si Mo, vede cu un singur ochi pe faza scurta. Faza scurta pe dreapta nu merge de saptamani bune.

Mi-am facut timp, am descoperit mufa spre H7 partial topita si am schimbat-o. Lumina tot nu am.

Apoi facand multe probe am vazut ca nu vine curent la intrarea in far pe firele de faza scurta, deci nu in far e problema. Aveti idee unde sa mai verific? Intrebarea a fost pusa pe Smart Club Romania.”

Au inceput sa vina raspunsuri:

1. In modulul SAM de deasupra pedalelor este o mufa de culoare maro si e posibil sa aiba probleme acolo (Flavius Panaite);

2. Sa se verifice modulul SAM si a se vedea daca sunt probleme acolo (Mihai Mocian).

 

In cazul de mai sus se vede o problema des intalnita, e vorba despre mufa maro care poate fi deteriorata, evident are contact slab. In acel caz e nevoie de schimbarea mufei, verificarea firelor si a papucilor de contact.

In cazul nostru a fost vorba despre pinii de pe placa electronica si acestia au fost relipiti. Se poate ajunge la nevoia de a reface circuitele electronice in cazul in care aceastea sunt avansat intrerupte.

mufa-maro-modul-sam-smart-fortwo
Ca o completare, daca era vorba despre ambele becuri care nu ar mai fi functionat pe faza scurta, se pot verifica sigurantele la tabloul de sigurante al Smartului. La pozitia cu numarul 5, este o siguranta de 7,5 Amperi, responsabila de: faza scurta, faza lunga, proiectoare ceata fata, stopuri si bec marsarier. In a doua imagine de mai sus se vede si insiruirea sigurantelor.

Daca aveti completari, cazuri asemanatoare, asteptam cu interes sa ne scrieti sau sa adaugati comentarii in partea de jos. Speram sa va fie de folos aceasta postare.

Copy link
Powered by Social Snap