Select Page
Autor: Alexandru

Tocmai ma ocup de un Smart ForTwo 450, de 0,6, a carui motor a fost refacut de Neica Nimeni, care are service; pe chestia asta proprietarul a fost jecmanit de 5000 lei si acum smuceste din cutie, ambreiaj sau tampoane rupte, vad eu. Si un capat de articol:

Un bolovan cu ghinion

Incep cu sfarsitul, adica am incalecat pe o sa si va spun povestea asa. De fapt am incalecat un bolovan si urmarea a fost o baie de ulei sparta.

Am luat o baie de ulei din tabla, 3 litri de ulei Motul 8100 X-clean+C3 5W30, care e 100% sintetic, si un filtru de ulei de la Mann HU68x.

Am luat si silicon pentru etansare Reinzosil-t.

Am tras masina pe marginea drumului (mai bine zis impins) si am calat-o cu niste bolovani mai mici. De asemenea am urcat-o pe butuc pentru a avea loc dedesubt. Am scurs si uleiul care a ramas (~100ml).

Am desfacut panourile spate si toba de esapament (tot pentru a avea mai mult spatiu de lucru).

Pana s-a scurs uleiul am mai tras un strat de vopsea pe baia care am pregatit-o (a fost matuita, degresata si lasata la soare pana frigea).


Vopseaua a fost gasita pe moment, o nuanta de albastru deschis, dar culoarea conteaza mai putin pentru ca e sub masina.

Dupa ce am desfacut baia de ulei veche, am curatat bine marginile blocului motor si le-am sters cu o carpa inmuiata in benzina pentru a inlatura uleiul si orice alte depuneri.

Am pus silicon intr-un strat pe marginea de etansare a baii si hop1, am trecut sub masina cu ea sa o fixez pe pozitie. Ulterior am pus toate cele 14 suruburi si le-am strans pana la contact ca sa las acel silicon sa actioneze, iar dupa 10 min le-am strans de tot. (cititi prospectul siliconului si vedeti timpul de intarire).

Restul a fost in ordinea inversa demontarii, adica am remontat fiecare element din puzzle.

A doua zi am montat filtrul de ulei nou, am pus aproape 3 litri de ulei si apoi am dat cheie masinii si am plecat.

 

Update: daca ai nevoie de o lucrare asemanatoare, in Cluj-Napoca, il poti contacta pe Alexandru. In acest tutorial nu sunt cuprinse toate detaliile lucrarii, asa ca daca sunt intrebari, le puteti adauga in comentarii sau pe Forum.