Schimb becuri de frana cu frecventa mai mare la modelul vechi de Smart pentru ca acel compartiment in care sta becul de frana, este mic. Ce se intampla in acest compartiment? In special cand becul de frana este mult timp actionat, cele doua filamente de pozitie plus frana produc multa caldura care nu are spatiu de disipare si duc la arderea becului si producerea efectului de afumat pe acea oglinda a stopului.

Schimb becuri de frana la Smart Fortwo 450

Daca nu stii sigur ce model de Smart ai, poti verifica aici.

Ai nevoie sa deschizi portbagajul, de preferat o cheie tubulara de 10 cu care sa deschizi cele doua piulite de plastic si sa ajungi la stop.

Vezi ce caracteristici au jantele de tabla la Smart

Cu grija faci demontarea panourilor de plastic pana ajungi la becuri si desurubezi vechiul bec si il inlocuiesti cu un P21/5W, acesta fiind un bec de frana si pozitie, apoi refaci acest puzzle.

Cum se schimba becurile de frana la Smart ForTwo 451?

La acest model schimbul becului este mai usor, deschizi portbagajul, desfaci acel capac din interior care iti da acces intre panoul de interior si caroserie si ajungi pana in spatele stopului care contine becurile.

 Tu ce ulei folosesti la revizia Smartului 451?

Deschizi cu atentie panoul care contine becurile spate si inlocuiesti becul de frana cu un P21/5W care la fel, este un bec de frana si pozitie. Urmeaza pasii din video si daca ai intrebari, vezi mai jos sectiunea de comentarii.

Cum se schimba becurile de frana la Smart Fortwo 453?

La acest model de Smart Fortwo vei deschide portbagajul, ai nevoie de o surubelnita pentru a indeparta cele doua suruburi si apoi cu rabdare sa deschizi fiecare panou al stopului pana cand ajungi la sectiunea cu becuri, tipul de bec fiind tot cu 2 filamente, P21/5W de frana plus pozitie.

Vezi ce probleme pot aparea la EGR-ul Smartului.

Urmeaza tutorialul de mai jos si daca ai intrebari, le asteptam.

Schimb Becuri de Frana la Smart

Dintre cele trei modele de Smart, cel mai des se arde acest bec de frana la Smart ForTwo 450. Acesta are o sectiune mai mica, un spatiu dedicat mai restrans si un flux de aer redus. Cand cele doua filamente lumineaza mai des si mai intens, caldura emisa este mai mare si nu se poate degaja. Rezultatul este ca va trebui sa il schimbati mai des si fata de celelalte modele, e bine sa il verificati vizual mai des pentru ca nu aveti un martor in bord care sa va indice arderea vreunui bec de frana.

Poti vedea si alte tutoriale pe canalul nostru de YouTube.

Do you have a Smart car? Do you want to get closer to the Smart Community?

Follow us on Social Media!