Select Page

Schimb Placute de Frana la Smart Fortwo

Schimbarea placutelor de frana nu este o operatiune grea. La Smart Fortwo 450 si 451 este foarte asemanator tot parcursul. Cu ajutorul unui video si a cheilor/sculelor pe care le vedeti, puteti schimba placutele.

Se ridica masina pe cric si se demonteaza roata cu o cheie tubulara de 15″. In acest moment se pot vedea mult mai bine placutele si se poate evalua starea lor. 

Pentru desfacerea de etrier se folosesc intai o cheie de 17” si una de 13”. Dupa coborarea etrierului este acces la placute si se pot indeparta.

Montarea de Placute de Frana noi la Smart Fortwo

Pistonasul se poate lubrefia si se impinge cu o presa pana spre capatul cursei. Apoi noile placute pot fi asezate pe pozitia lateralelor discului.

Se poate deschide capacul recipientului de lichid de frana de sub capota fata pentru o presiune mai mica in instalatia de franare.

Pistonasul care este presat permite etrierului sa revina la pozitia initiala in jurul placutelor de frana.

Se strange surubul superior al etrierului, se verifica sa nu fie vreo scurgere de lichid, se inchide capacul recipientului de lichid de frana si re poate monta roata.

Operatiunea se face la fel pentru ambele parti ale masinii. Pentru franarea de pe puntea spate vom face o sectiune separata.

Test Frane Smart Fortwo

Dupa ce ati terminat toata lucrarea, primele frane ale masinii vor fi ineficiente, primele pedale vor fi total atipice.

Dupa cateva franari facute cu grija si din timp, franarea va reveni treptat la normal si apoi se poate efectua un test de frane. 

 

Ai deja un Smart? Vrei sa stii mai multe Despre Smarturi?

Urmareste-ne pe Social Media