Select Page

Prima Varianta De Modificare A Sistemului Audio La Smart Fortwo

Care era proiectul in acest caz? Sa facem un Smart 451 sa sune mai bine. Modelul 451 are ca dotare standard difuzoare in usi si un sunet slab care ca un volum mai mare devine tot mai deranjant. Am schimbat difuzoarele din usi cu un model Panasonic de 16,5′ cu 2 cai si deja sunetul s-a imbunatatit mult. Vom cauta cateva poze pentru a vedea diferenta.

 

Ca modificare necesara, trebuie sa stiti ca la asa standard de difuzoare de 16.5′ e necesara o decupare in panoul interior al usii.

Ne-am gandit sa incercam varianta de la 450, sa cumparam incinte si sa adaugam difuzoare mai puternice pe care sa le punem sub bord.

Mai sus se vad difuzoarele standard de Smart 450, de 13′. Ar fi optiunea sa se pastreze si aceste difuzoare pe incintele mentionate.

Puteti vedea codurile originale de la aceste difuzoare de Smart 450.

Cu tot cu marginile difuzorului, diametrul ajunge la 14,5cm.

Am ales sa decupam din incinta pentru difuzoare de putere mai mare.

Sunetul este mai bun insa nu am simtit o imbunatatire semnificativa. Daca deja se schimba difuzoarele in panourile usilor, credem ca efortul si investitia sunt suficiente.

Ca un minus la Smartul 451, notam ca difuzoarele fiind situate in panourile usilor care dupa cum stiti sunt din plastic si nu au antifonare, sunetul va fi puternic si in exterior.

Daca mai aveti si un sistem bluetooth pentru convorbiri telefonice (noi avem), veti avea parte de conferinte cu participanti din jurul masinii :D.

Daca tot am incercat variantele de mai sus, am incercat sa tragem fire de la sistemul audio pana la portbagaj si am montat un butoi de bass, clindric cu difuzor de 30cm si rezultatul a fost unul impresionant si fara amplificator. 

Varianta A Doua A Sistemului Audio La Smart Fortwo

In cea de doua varianta, datorita arderii ambelor difuzoare Panasonic, am ales sa montam difuzoarele SAL in panourile usilor.

De asemenea era un Smart Fortwo 451 fara facelift si nu avea twittere, asa ca am gasit o solutie de compromis sa le montam in gurile de ventilatie laterale. Nu am dorit sa gaurim nici un element al bordului masinii incat totul sa fie reversibil.

Se pare ca sunetul este cu mult mai bun, mai clar si mai puternic cu aceste difuzoare in usi si cu twitterele de sus.

Ai deja un Smart? Vrei sa stii mai multe Despre Smarturi?

Urmareste-ne pe Social Media

Copy link
Powered by Social Snap