Select Page

Smart Fortwo nu porneste… pot fi mai multe cauze.

Vrei sa pornesti masina si in bord apare o cheie in patratul in care afiseaza informatiile vitezelor. Cauza frecvent intalnita pe care o stiu mai toti Smartistii este nerecunoasterea obisnuita a cheii. Ce faci? Apesi de doua ori pe butonul deschis si se rezolva. Asta se intampla des la Smart Fortwo 450, cel de pana in 2007.

Si faci toate astea si masina tot nu porneste. Ba mai mult, vrei sa o inchizi sau sa o deschizi si nu te asculta. Si daca pui cheia in contact si invarti pe punctul 1… 2 vezi iar cheia in bord. Doar actioneaza avariile de 9 ori cam atat. Deja masina nu cunoaste cheia si are nevoie de mai multa atentie.

In general, nu in aceasta situatie, la inchidere si deschiderea masinii daca ai 9 palpairi de semnalizare inseamna ca bateria din cheie este slabita.

E posibil sa scapi de acesta problema daca iei bornele de pe bateria masinii si apoi sa le repui. Dupa aceasta procedura poti scapa definitiv de problema, sau doar o perioada.

Daca nici cu bornele de pe baterie nu a reusit, ai nevoie de Star. Daca nu te pricepi, suni pe un specialist care are Star si va veni sa rescrie cheia. Se face “reinvatarea” intre cheie si masina si ai toate sansele sa mearga.

Ca sa reduci aceasta probabilitate de a avea toata neplacerea de mai sus, incearca sa nu scapi cheia pe jos. Socurile dauneaza placii electronice aflate in interiorul carcasei cheii. Si daca aceasta sufera mai multe socuri sau daca bea apa, ai nevoie de o placa noua pentru cheie. Si inca o invatare de cheie incat masina sa o recunoasca.

Daca stii si alte situatii si rezolvari, scrie-ne si le vom adauga incat sa acoperim cat mai multe situatii de genul.

Ai deja un Smart? Vrei sa stii mai multe Despre Smarturi?

Urmareste-ne pe Social Media