Select Page

Smart Fortwo Second Hand | Vrei sa stii cam cat valoreaza Smartul tau? Sau vrei sa iti cumperi un Smart si vrei sa ai o idee cam cat sa dai pe el?

O tehnica pe care o folosesc si dealerii in momentul in care evalueaza o masina este sa caute cele mai importante website-uri din domeniul vanzarilor auto.

Fiind din Romania, poti cauta cateva site-uri relevante cum ar fi Autovit, Auto . ro, OLX etc. Ca sa iti faci o idee cam cat costa aceste autoturisme in UE, ai la dispozitie Mobile, Autoscout 24 etc.

Daca iei in considerare o masina dintr-o alta tara, calculeaza distante, costuri de viniete, combustibil, numere provizorii, asigurarea, RAR si celelalte costuri personale: cazare, mese etc.

Ca sa revenim la evaluare, cautati modelul de care sunteti interesat si vedeti sa aiba caracteristici similare: an fabricatie, numar de kilometri, stare estetica si dotari. Apoi cautati primele aproximativ 15 masini care se incadreaza si faceti o medie. Sunt sanse mari ca primele masini gasite in ordinea pretului sa fie unele care au uzura sau defecte avansate fata de restul.

Cam acolo sunt sansele reale sa vinzi sau cumperi o masina cu acele caracteristici. Daca esti un cumparator, ia in considerare sa mergi la o verificare tehnica la un dealer Smart sau la un mecanic specializat pe aceste modele. Aceasta cheltuiala de moment te poate ajuta mult si te poate scuti de neplacerile unor defecte ascunse.

Fa si un drive test si vezi cat de bine ti se potriveste un Smart Fortwo Second Hand. In acelasi timp poti descoperi chiar tu unele posibile defecte sau poti avea o surpriza placuta si masina sa se comporte peste asteptari.