Select Page

Autor: Alexandru

Tutorial montare Turometru Smart Fortwo 450

Modelul Pure ca si cel in exemplul de azi, dar si alte modele nu au turometru si ceas. Intre noi fie vorba acestea pot fi vandute separat de masina si acestea se pot achizitiona din dezmembrari. Unora le displace un ceas orar pe bord, oricum e vorba numai de turometru.

Hai sa trecem la treaba.

Cu ajutorul unei surubelnite plate se scoate butonul de avarie.

Demontare bord Smart Fortwo

Se slabesc suruburile superioare de la consola centrala pentru a permite conectorului turometrului sa treaca pe dedesubt.

Ceas Smart Fortwo 450 reparatie

Se demonteaza kilometrajul cu ajutorul unui torx T10. Se ruteaza panglica turometrului de la consola centrala pana la vitezometru.

Vitezometru Smart Fortwo 450

Mai jos e imaginea de sub volan si orificiile pentru suruburi.

Pe spatele vitezometrului se afla o mufa nefolosita – acolo se introduce cablul turometrului.

conectare mufa turometru smart fortwo 450

Se monteaza totul la loc in ordinea inversa demontarii.

Activare Turometru Smart ForTwo

Initial, turometrul va fi “mort” – dezactivat, si va functiona doar iluminarea lui. Imediat ce va fi activat cu MB Star va prinde viata, fara vreo alta inteventie. Eu va pot ajuta in Cluj-Napoca, cu aceasta activare din MB Star.

Completare Despre Smarturi

Am intalnit modele Pure, Pulse si Passion fara ceas si turometru, dar si altele care probabil au facut parte din editii speciale care le aveau sau care probabil au fost echipate suplimentar. 

Noi am echipat un Passion Diesel cu turometru si chiar ne place, ne ajuta cel mai mult cand trecem masina pe schimbarea treptelor de viteza in regim manual.

Daca doriti sa va montati turometru, fiti atenti ca cele pentru benzina au pana la 7.000 de turatii pe minut si cele diesel pana la 5.000 de turatii pe minut.

Daca doriti sa montati ceas, retineti ca nu e nevoie de activare prin Star, se monteaza simplu si puteti vedea pasii aici si conectati mufa. Gaurile din bord sunt pregatite din fabrica. Fie ca e vorba de ceas sau turometru, cereti si suruburile de montare.

Daca sunteti din Cluj, Alexandru se poate ocupa de aceasta operatiune.