Select Page

Curea Alternator Smart Fortwo Mhd

Uneori se aude un scartait in momentul in care masina este pornita. Seamana cu o patinare a curelei. De aici a pornit totul.

Sa amintim ca MHD are alternatorul si electromotorul in aceeasi piesa. Pornirea se face din aceasta piesa si tensiunile pe care le suporta cureaua sunt mult mai puternice. Electromotorul clasic lipseste.

In acest video arata cum verificam cureaua alternatorului. se demonteaza roata dreapta spate si apoi se vede acea protectie din plastic negru.

Cu o surubelnita se defac acele capace si se indeparteaza acea protectie a curelelor.

In acest caz nu am avut ce sa remediem pentru ca am verificat starea curelei si arata foarte bine; nu prezinta urme de imbatranire, nu are deloc creste sau fisuri si cauciucul din ea arata foarte bine.

Spre deosebire de Smartul mai vechi 450, acest model are si un intinzator care este in stare buna si intinderea curelei de alternator este buna.

O cauza a acestor porniri grele, ocazionale, poate fi o baterie slaba. Alte semne sunt: bec motor aprins si pentru versiune cu Start-Stop becul de Eco ramas permanent pe galben. Se recomanda o verificare a bateriei.

Aceste curele de pe acest model sunt vulnerabile si se rup mai repede decat in alte cazuri/modele. Cand cedeaza si ale noastre, vom reveni cu postari despre cum se face schimbul acestora. Daca ai mai multe cunostinte care pot ajuta acest subiect, curea alternator smart fortwo mhd, te rugam sa ne scrii.

Ai deja un Smart? Vrei sa stii mai multe Despre Smarturi?

Urmareste-ne pe Social Media